Известие

Collapse
No announcement yet.

Термостат?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Термостат?

Здравейте!.От 2-3 дена немога да разбера в крайна сметка да си сменям ли термостата или не .Обадих се в Александър Ауто в Пловдив и ми казаха 94лв,но не съм сигурен дали да си давам парите защото човека от когото купих колата ми каза че 65-70 градуса било нормално за спортен автомобил (АЛФА гтв-2.0тс)извън града,а в града си загрявала повечко 90-92 градуса.Вчера я запалих студена и ми вдигна 50-55 за около 15 мин на място и после ш задръстването за 10-на минути 90.Ако неработи както трябва разхода на гориво ще е по-висок,а колата е взета скоро и незнам изобщо как гори.С 40 литра Карера 100 минавам 290-300км градско.Очаквам мнения МОЛЯ

Трябва да държи 90 навсякаде !!! А разхода ти е нормален ,но като го смениш тоя термос и извънграда ще падне. Иначе за градско е нормално аз с 60 литра минава 460 километра. 94 кинта ако е с труда бегай и го сменяй ,ако е само за термоса е завишена цената ,но задължително преди смяната го тествайте новия да нямаш заигравки като мене Айде със здраве колега
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
      Трябва да държи 90 навсякаде !!! А разхода ти е нормален ,но като го смениш тоя термос и извънграда ще падне. Иначе за градско е нормално аз с 60 литра минава 460 километра. 94 кинта ако е с труда бегай и го сменяй ,ако е само за термоса е завишена цената ,но задължително преди смяната го тествайте новия да нямаш заигравки като мене Айде със здраве колега

Всъщност какво стана с твоя?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ами отказах се да го връщам ,щото беше по празниците и честно казано много ме домързя и ей сега на скоро си купих нов и си го смених ,но първо го тествах !!!!!!!!
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Fiat Bravo II 1.4 90hp
        sigpic
        Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Хм ... незнам дали съм прав или крив, но това че трябва да държи и извънграда 90 много не ми се вярва в това студено време по тези обяснения значи и 3те ни коли са за нов термостат ... извънграда ръгаш 5-та и бръмчиш 120-130 миналата зима колата на баща ми отпред му се обледяваше ... и нямаше начин да стои в оптималните си 90
          ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Начин има, времето за достигане е повечко
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

ами да градско си ги достига 90 иначе като е студена качвам се паля и след 5-6 мин е на 50 градуса тръгвам и докато отида наближила 90
              но извънграда падат доста

Comment

Колко доста? Айде 4- 5 градуса да са, ще приемем за нормално.
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

ми като сложим мойто спокойно шофиране не я ръчкам и извънграда макс на магистралата до 4000об. иначе в повечето време 2800-3000 и някой път по инерция по нанадолнище и градусите 60 да кажем ... а преди 2 седмици ходих към Търново с приятелката ми и беше студено ... 50 на места по нанадолнище и под 50 падаше и светваше инжектора ... дали дава грешка нещо ... от ниските градуси . Та термостата ми е много Х дали е наред дали не е ?! В града си вдига нормалните температури.

Comment

Сменяй го. Когато я взех мойта, беше добре. След 2 месеца започна да го прави това. Хич не съм се задълбавал- просто нов.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Re

"С 40 литра Карера 100 минавам 290-300км градско.Очаквам мнения МОЛЯ"....аз и толкова не минавам.добър ти е разхода.
                      GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Първоначално публикувано от Ivo Skoklev Покажи съобщение
                        "С 40 литра Карера 100 минавам 290-300км градско.Очаквам мнения МОЛЯ"....аз и толкова не минавам.добър ти е разхода.
                        С новия дебитомер лятото и аз бях така, но сега зимата винаги ми се вдига разхода поне към 14-15 на 100
                        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
                          ами да градско си ги достига 90 иначе като е студена качвам се паля и след 5-6 мин е на 50 градуса тръгвам и докато отида наближила 90
                          но извънграда падат доста
                          E точно термостат жорка в града по принцип си достига нормална температура но проблема идва като тръгнеш извънградско и тогава изтива жезтоко и мойта беше така и като го смених няма проблеми.
                          Alfa romeo GTVex
                          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

dilian alfa gtv какво значи :и като го смених няма проблеми.Да разбирам ли че ти потдържа 90-92 градуса извън града на магестрала например???

Comment

Добър вечер и от мен разхода ти е добър моя е 18 в града като я карам на 1 и 2 иначе е 14 15 по магистралата пада на 7 8 9 зависи това с термостада незам как е при мен колата фабрично е имала и термостад разбирасе и климатик сега ги нямам и двете сега с копчето дето е за климатика една снежинка дето прилича е копчес което ръчно вклучвам дирекна перка към мотора в града стига и надвишава 90 градуса, но аз като видя, че наближава 90 я пускам ръчно и охлажда мотора за окло 4-5 мин го прави 70 иначе по магистралата не дига повече от 60 градуса
                              Spin City!

Comment

Working...
                              X